Niek Oskam

Coaching

Begeleiding

Ontwikkeling

06 25 59 63 75

16 oktober 2016


Als je haar maar goed zit


Als je haar maar goed zit. En je carrière in de lift. Als alles maar op rollers loopt. En niets fout onverhoopt. Als je maar uitgebreid naar huis schrijven kan. Over je kinderen, je huwelijk en je vrouw of man. Als je maar van het ene feestje naar het andere toost. En je er #omg niet over raakt uitgepost. Als je altijd maar blijft doorhollen. En je nooit raakt uitgerend. Als je niet met je laat sollen. Omdat je simpelweg geen kapper bent. 


Maar kap nou eens even ouwe doorzetter. #Cutthecrap jij one trick pony. Met je florissante gelaat. Ziet nou echt alleen de spiegel wat er achter die glimlachende dekmantel schuilgaat? Vast zullen ze jou ook klem proberen te zetten. Zit het je ook weleens te strak. En jij met je handen in je haar. Loopt ook jouw relatie incidenteel op een klipje. Of zit een scheiding je op de kop. En gaan ook jouw nekharen recht overeind staan bij die trouwe schare #lovemylife föhns.

 

Ook mijn wereldmodel onderhevigt zich af en toe aan twijfel. Om grijze haren van te krijgen van tijd tot tijd. En als ik er zelf op terugkijk ziet het er soms ook kaal uit. Laten we wel wezen, je kunt gewoon niet altijd pieken. Dode punten zijn er ook. Zaak om er niet permanent in te blijven hangen. Taak om ervoor te zorgen dat je de boel weer in shape krijgt. Jezelf weer even in de spiegel aankijken dus. Van de kapper zo je wilt. En anders heb je er vast thuis een die ervoor doorgaat. Zodat je weer haarfijn inziet dat je innerlijk altijd op de eerste plaats komt. Uiterlijk de tweede. Noodzakelijk onderhoud is voor beiden van belang. Anders verliest het haar glans zo nu en dan.

 

Als coach ben ik vaak net een kapper. Ik stop er ook veel aandacht in om iets moois voor elkaar te krijgen. Heeft ook iets te maken met die spiegel. In vertrouwen met humor en geduld de boel weer in model. En weer doorgaan met een frisse kop. Lekker vrij achter de oren. Help ik een handje om de kwestie te ontvlechten. Als je weer eens aan de beurt bent. En je durft te kijken dan. Naar het feestje van betekenis. Een partijtje bewustzijn, gewaar van wat er is. 


Je kunt je lot nooit veranderen, je look echter altijd.

 

Dus... Wat mag het worden? Tuurlijk mag je aarzelen als je spiegelt. Zo lang je maar niet blijvend piekert of het goed zit. Houd vertrouwen, ook al ben je haar soms kwijt. Laat de contouren van jouw dag niet door die bad hairday bepalen. En haar zeker niet je geluk conditioneren. Fixeer je op de hoofdzaak. Voel je in je keuzes vrij. Geniet bewust van al je highlights. En maak je leven tot een coupe soleil. Zodat je volmondig ja kunt antwoorden op de vraag: lekker vrij vandaag? 

 

Ik hoop dat je er wat van opgestoken hebt. En je niet snel vergeet wat je voor haar kunt doen. Want wat geldt voor haar, geldt immers ook voor jou en mij. Denk er nog maar eens aan. Als de spoeling weer eens dun is. Of je niet zo lekker uit de verf komt. Kijk dan nog maar eens in de spiegel. En elkaar wat vaker aan. Als je van haar houdt. Dan weet je dat het goed zit. Pluk de dag. Pluk haar!En oh ja, nog één ding: wat is jouw volgende stap?


PERSPECTIEF

Blog

(placeholder)
(placeholder)

Neem vrijblijvend contact met mij op

Geen update meer missen?

Vul je gegevens in en

blijf op de hoogte!

Waarom