Niek Oskam

Coaching

Begeleiding

Ontwikkeling

06 25 59 63 75

8 juli 2016


Goals are like magnets. They’ll attract the things that make them come true.Prachtige quote om de evenzo prachtige opleiding Ambacht van het hart mee af te ronden. Een geschenk weer deze opleiding en wederom zeker niet cadeau gekregen. Ik zou het prima bij de quote van Robbins kunnen laten op dit netwerk. Het netwerk van successen, waar de prachtige oneliners zegevieren. Maar ik ga toch nog even door. Wie schrijft die blijft, dus lees je ook nog even mee? Want wat is succes nu eigenlijk? Nog meer geld, nog meer macht, nog meer status? Natuurlijk, successen moet je vieren. Vieren dat het goed gaat met je bedrijf, je omzet, je carrière en je persoonlijke ontwikkeling. Gretig moet je blijven. Stay hungry, stay foolish, bam!


Gek genoeg krijgen de woorden een totaal andere betekenis in het besef dat er op dit moment wereldwijd bommen afgaan, miljoenen mensen honger lijden en even zovelen op de vlucht zijn. En dan te beseffen dat nota bene in diezelfde wereld ook nog eens miljoenen mensen op de vlucht zijn voor zichzelf. LinkedOut zeg maar. Vluchteling in je eigen wereld, zoekend naar een exit. Zoekend naar meer... ja wat eigenlijk? Iets met betekenis, verbinding, bewustzijn, gewaarzijn? Wie het weet mag het zeggen. Supercalifragilisticexpialidocious.


Ik gun de wereld dat heel veel mensen meer van hun zelf vinden. Niet zozeer meer van zichzelf te vinden. Zodat we wat minder gekkigheid in de wereld zetten. Wat meer bewustzijn in de wereld dus, van je medewerkers, je collega’s, de mensen om je heen, je kroost.


Even goed kijken dus, essentieel. Je gaat het immers pas zien als je het doorhebt. Een mooie zomer wens ik veel mensen toe, met ruimte voor perspectief. Even weg van hier naar daar om te genieten van een welverdiende vakantie. Je accu weer op te laden en inspiratie op te doen. Over wat je werkelijke verlangen in je carrière en je leven is. Even je kop leeg om vervolgens mindful terug te keren met nieuwe ideeën. Ideeën om op je eigen plek vol energie je verlangen te volgen. Je doelen te stellen en vorm te geven. Vertrouwend op je intuïtie, wetend dat je op weg naar je doel meerdere stappen zult moeten nemen. Maar elke stap dichter bij je doel is er één. En hé, ook goed om te weten, het werkt klaarblijkelijk als met magneten. Ook al heb je het zelf te doen, je hoeft dus het niet in je eentje te doen. Dat moest me nog even van het hart. Pluk de zomer, geniet ervan.


En oh ja, nog één ding: wat is jouw volgende stap?

PERSPECTIEF

Blog

(placeholder)
(placeholder)

Neem vrijblijvend contact met mij op

Geen update meer missen?

Vul je gegevens in en

blijf op de hoogte!

Waarom